De 5 lekkerste soorten soep op een rijtje

Zes dingen die je moet checken om de perfecte cateraar te vinden
16 juli 2020
trouwen corona
Tips voor trouwen tijdens Corona
16 september 2020

De 5 lekkerste soorten soep op een rijtje

soep

Soep is altijd een goed idee! Je kunt het eten als lunch, voorgerecht of als vullende maaltijdsoep. Het enige lastige aan soepen is het kiezen, welke is het lekkerst? In deze blog delen we vijf verschillende soorten met je. Het zijn onze favoriete recepten van dit moment.

Harira

Op nummer 1 van deze lijst kan natuurlijk geen andere soep dan harira staan. Harira wordt traditioneel gegeten tijdens de Ramadan. Aan het einde van de dag wordt het vasten doorbroken met dadels en een kom harira. Het is een lichte soep die niet te zwaar op de maag valt na een dag zonder eten en drinken. Een soep die je een maand lang kunt eten zonder dat je er genoeg van krijgt, dat moet natuurlijk onze nummer 1 zijn. Harira wordt niet alleen tijdens Ramadan gegeten, maar ook bij bruiloften. Daarnaast is het een heerlijke soep voor op een koude winterdag.

Erwtensoep

Van linzensoep gaan we naar erwtensoep. Snert is misschien wel hét culinaire gerecht van Nederland. In tegenstelling tot harira is erwtensoep enorm dik en vullend. Omdat het gerecht bestaat uit ingrediënten die los van elkaar lang houdbaar zijn, is het traditioneel een gerecht dat vooral in de winter gegeten wordt. Snert bestaat uit een rundvleesbouillon met gedroogde erwten, knolselderij, prei en ui. Daarnaast bevat de soep vaak stukjes vlees en rookworst. Erwtensoep wordt in Nederland veel gegeten met roggebrood belegd met spek, kaas of boter.

Pho

Pho is een traditionele noedelsoep afkomstig uit Vietnam. Het gerecht bestaat uit een kom rundvleesbouillon met verschillende verse kruiden. In deze bouillon worden op het laatste moment rijstnoedels, rundvleesballetjes, plakjes rundvlees en eventueel hoisinsaus of srirachasaus gelegd. Als je ooit in Vietnam bent geweest zal dit gerecht je direct herinneren aan deze reis.

Saoto soep

Saotosoep is een Surinaams recept voor kippensoep. Het gerecht bestaat uit een basis van vers gemaakte kippenbouillon. In deze kippenbouillon worden verschillende garnituren geserveerd, zoals stukjes kipfilet, mie, taugé, eieren, gebakken uitjes en dunne frietchips. Ja echt, in deze soep wordt chips geserveerd! Het resultaat is een heerlijke gerecht waar je werkelijk iedereen een plezier mee zult doen.

Witte aspergesoep

We eindigen dit rijtje met wederom een Hollandse soep. Aspergesoep wordt vooral gemaakt tijdens het voorjaar, in het aspergeseizoen. Je kunt de bouillon trekken van de overgebleven schillen wanneer je een keer asperges hebt gegeten. De bouillon wordt gebonden en je serveert de soep met stukjes asperge, room en kruiden.

Wat is jouw favoriete recept voor soep? Welke soep zouden wij moeten toevoegen aan ons receptenboek?