Tips voor trouwen tijdens Corona

soep
De 5 lekkerste soorten soep op een rijtje
16 augustus 2020
voedselallergieën
Rekening houden met voedselallergieën
16 oktober 2020

Tips voor trouwen tijdens Corona

trouwen corona

Het coronavirus heeft de trouw- en cateringbranche behoorlijk op zijn kop gegooid. Van het ene op het andere moment moesten evenementen geannuleerd worden. Feesten moesten in aangepaste vorm, met minder gasten, georganiseerd worden. Hoe naar de situatie ook is, we worden er wel creatief van. Want hoewel het niet mogelijk is om een gigantische bruiloft met feest te organiseren is er ook een hoop wél mogelijk. Misschien wil je jullie bruiloft liever uitstellen naar een moment waarop dit grote feest wel weer mag. Als je hier niet op wilt wachten delen wij vandaag onze top tips voor een corona-proof bruiloft.

Belangrijk om te vermelden is dat deze blog is geschreven op 16 september 2020. Als je deze blog (veel) later leest kan het zijn dat de informatie inmiddels is achterhaald. De veranderingen rondom trouwen tijdens corona gaan immers snel.

Goed overleg

Gelukkig is er weer veel mogelijk op het gebied van bruiloften. Het is hierbij wel belangrijk om altijd goed te overleggen met de locatie en alle leveranciers. Je mag bijvoorbeeld maximaal 100 personen op een locatie binnen ontvangen, maar alleen als er dan nog voldoende ruimte overblijft om 1,5 meter afstand te bewaren per huishouden.

Buiten trouwen

Op een locatie buiten is het mogelijk om meer dan 100 gasten te ontvangen. Als jouw bruiloft op korte termijn plaatsvindt kun je daarom misschien meer gasten ontvangen. Een huwelijk buiten is een mooie oplossing om te kunnen trouwen tijdens corona.

Denk aan de styling

Een trouwlocatie ziet er behoorlijk anders dan gebruikelijk uit wanneer iedereen op 1,5 meter van elkaar zit. Het is daarom een goed idee om van tevoren na te denken over de inrichting en styling van de ruimte. Misschien is het mooi om meer bloemen te gebruiken dan je van plan was. Zo ziet de ruimte er toch gezellig uit, ondanks dat je verder bij elkaar vandaan zit.

Techniek

Misschien is het niet mogelijk om alle gasten te kunnen ontvangen die je graag bij je grote dag had willen hebben. Als je familie of vrienden hebt die in een risicogroep vallen, of als je vrienden en familie in het buitenland hebt zal niet iedereen de dag kunnen bijwonen. In dat geval is het mogelijk om een livestream te regelen. Het is hierbij belangrijk dat er tijdens de ceremonie in een microfoon gesproken wordt. Daarnaast kun je het beste kiezen voor een professionele videograaf, als er veel mensen die vanuit thuis mee willen kijken. Dan ben je verzekerd van een goede opname.

Mogen wij binnenkort jouw aangepaste bruiloft cateren? Wij kijken er naar uit!