3 lekkere drankjes voor de zomer

lekkerste toetjes uit de Arabische keuken
de lekkerste toetjes uit de Arabische keuken
16 juni 2021
Beste desserts op een bruiloft
Beste desserts op een bruiloft
16 augustus 2021

3 lekkere drankjes voor de zomer

Lekkere drankjes voor de zomer

In de zomer is het heerlijk om wat verkoelende lekkere drankjes te drinken. Het smaakt niet alleen goed, je hydrateert je lichaam ook uitstekend. En je denkt vast en zeker al snel aan drankjes met fruit! Maar hoe combineer je die dan goed en wat zijn dan lekkere drankje voor de zomer? Wij hebben het op een rijtje gezet.

Drankje met watermeloen

De watermeloen is niet aan te slepen in de zomer. Het is een gigantische fruitsoort die geliefd is bij velen. Je kunt ‘m ook prima op andere manieren eten, zoals in een salade of op de BBQ (dat smaakt heel lekker!). Ook past ie erg goed in een drankje met bijvoorbeeld munt en frambozen. En als je ‘m iets zuurder wilt maken, doe je er wat citroen- of limoensap bij. Dat is vooral erg lekker als het een hele warme dag is! Je hoeft er verder geen water bij te doen, de watermeloen is sappig genoeg van zichzelf!

Lekkere drankjes met mango

Mango is ook zo’n favoriet. Lekker zoet en makkelijk te verkrijgen in de zomer. Je kunt met mango alle kanten op vanwege de zoete smaak die het heeft. Zo is het ook makkelijk te combineren met wat groenten, zoals spinazie. Lekker is ook zeker Mango Lassi. Dat is een Indiaas drankje waar mango met yoghurt gecombineerd wordt. Je weet niet wat je proeft zo lekker!

Aardbeien smoothie

Alles met aardbeien wordt lekkerder, eet het met gesmolten chocola bijvoorbeeld. Een lekkere manier om dit te verwerken in de zomer, is in een smoothie. Een smoothie maak je veelal met een melkproduct. En laat aardbei daar nou uitstekend voor zijn! Door de luchtige structuur is het goed te combineren met bijvoorbeeld melk of yoghurt. Zo maak je je eigen aardbeien milkshake bijvoorbeeld. Heel gezond en sowieso een stuk gezonder dan de aardbeien milkshake van dat ene merk met die grote M.

Ben je op zoek naar een cateringsbedrijf voor je feestje deze zomer? Neem dan contact op met Arabia Catering en zie wat ze voor je kunnen betekenen! Of je nu een uitgebreide maaltijd wilt of wat hapjes met lekkere drankjes voor de zomer, ze kunnen je helpen.