de lekkerste toetjes uit de Arabische keuken

Eet tips tijdens de Ramadan
Eet tips tijdens de Ramadan
16 mei 2021
3 lekkere drankjes voor de zomer
16 juli 2021

de lekkerste toetjes uit de Arabische keuken

lekkerste toetjes uit de Arabische keuken

Er zijn enorm veel lekkerste toetjes uit de Arabische keuken, iedereen heeft wel weer een lievelingstoetje. Elk land heeft zo zijn eigen gewoontes, producten en dus ook toetjes gemaakt. Toch proberen we een selectie samen te stellen van toetjes die er toch wel bovenuit steken. Arabische toetjes worden veel gegeten bij feestelijke gelegenheden, maar ook als er familie of vrienden langskomen. Hieronder lees je een aantal lekkerste toetjes uit de Arabische keuken.

Couscoustaart met rozenwater en kaneelsiroop

Een heerlijk toetje is couscoustaart, deze is wel wat zwaar, maar dat heb je eigenlijk wel met veel toetjes vanwege de grote hoeveelheid suiker/siroop. De couscoustaart is erg feestelijk en goed te combineren met een bolletje ijs ernaast.

Palouza

Als je couscoustaart wat heftig vindt, kun je ook voor een Palouza gaan. Dit is een Algarijns toetje die wat lichter is. Dit toetje bevat maizena en melk als basis. Je kunt dan na het koken van de melk met suiker en maizena wat noten toevoegen, zoals pistache of walnoot. Dit zorgt voor een lekkere crunch naast de zachte massa.

Koffie met kruidnagel

Koffie met kruiden, zoals kaneel of kruidnagel zijn heel smakelijk, al zou je dat niet in eerste instantie denken. Een heerlijk Marokkaans toetje is dan ook koffiecrème met kruidnagel. Een opkikker na het eten en een heerlijke combinatie van koffie met kruiden. Het is niet aan te raden om daar dan nog een kop koffie bij te drinken, dat wordt echt te veel. Denk eerder aan een kop thee.

Griesmeel

Een heerlijk en ook vrij makkelijk toetje is griesmeel met amandel, rozijnen en rozenbloesemwater. Ook hier gaat veel melk in, die je dan met suiker en griesmeel samenvoegt. Het griesmeel gaat enorm uitzetten door het vocht en de hitte waardoor je een dikke brei krijgt. Het is lekker om er vers geroosterd amandelschaafsel overheen te doen.

Ga je binnenkort een feest organiseren? Zorg dan dat je een goed cateringbedrijf hiervoor inhuurt. Arabia Catering doet enorm veel verschillende cateringklussen en kan jou en je gasten een onvergetelijke avond bezorgen. Neem vrijblijvend contact op.