Koken kan iedereen…

mediterranean
De mediterraanse keuken
3 augustus 2017

Koken kan iedereen…

koken

Koken kan iedereen…

Ik vind het leuk om familie, vrienden en vriendinnen uit te nodigen voor diner of lunch. Het is gezelliger om samen te eten dan alleen. Maar elke keer is het weer een grote inspanning om te bedenken wat we gaan eten en ook hoe ik dat met zo min mogelijk moeite klaar maak. Want eten vind ik leuk, maar eten klaarmaken? Nee, dat is niks voor mij. Mijn motto is een beetje van mezelf en heel veel spullen van een ander. Niemand die het ziet of proeft. Toch? Want koken kan iedereen…

Tja, dat dacht ik. Totdat een tijdje geleden een etentje anders verliep dan gepland. Ik had onder andere bedacht om iets met bladerdeeg en fetta kaas te maken. Ik had de ingrediënten in huis gehaald en op de foto in het kookboek zag het er leuk en smakelijk uit. Een uurtje voordat de gasten kwamen ging ik de keuken in. Ik maakte het gerecht en deed de oven aan. Op een gegeven moment – na het voorverwarmen van de oven – legde ik de gevulde bladerdeeg hapjes op het rooster en schoof het in de oven. Het rook al heerlijk na vijf minuten.

Ik besloot de overige tijd nog snel even een ander kledingstuk aan te trekken en me klaar te maken voor het etentje. Toen de kookwekker ging, haastte ik me naar de keuken om het prachtige resultaat te bewonderen. Maar tot mijn grote verbazing en teleurstelling waren mijn prachtige hapjes door het rooster gezakt. De inhoud van de bladerdeeghapjes lag voor het grootste gedeelte onder in de oven. Wat een ellende…

De bel ging en ik haastte me naar de deur. Ik deed open met een rood hoofd van schaamte en ik begon me meteen te verontschuldigen. Dat rooster was dus niet zo’n goed idee! We hebben die avond dus maar een maaltijd besteld. En het idee dat iedereen kan koken? Dat heb ik maar uit mijn hoofd gezet!