Quality time nodig? Maak een Arabische borrelplank!

alcoholvrije drankjes
De lekkerste alcoholvrije drankjes
16 december 2020
Belangrijk voor een bruiloft
Belangrijk voor een bruiloft, dit mag niet ontbreken!
16 februari 2021

Quality time nodig? Maak een Arabische borrelplank!

Arabische borrelplank

Zoetekauw of hartig

In de Arabische keuken vind je een diverse wereld van zoete en hartige lekkernijen. Waar de één een echte zoetekauw is, daar is de ander meer een hartig persoon. Maar wat je smaak ook is, er is voor ieder wat wils. Dit mag niet ontbreken op een Arabische borrelplank!

Baklava

Echte traditionele baklava is zoet. Erg zoet. Letterlijk betekent ‘baklava’ zoiets als ‘opstapelen’,  gezien het gerecht uit laagjes filodeeg bestaat. Dat deeg lijkt enigszins op bladerdeeg, maar is toch wel anders. Baklava maak je in een groot geheel, maar snijd je uiteindelijk in kleine stukjes. Om het zo zoet te maken, voeg je uiteindelijk wel ruim driehonderd gram suiker en honderd gram honing toe!

Roomkaas dadeldip

Lekker dippen, erg lekker en vooral voor de hartige liefhebbers onder ons. Zet lekkere toast op tafel, een smeermesje en pak een mooie kom waarin je de dadeldip maakt. De roomkaas maakt het helemaal af. In de kom kun je de dadels pletten of snijden, voeg een teentje knoflook toe en begin met pureren. Je hoeft alleen nog maar de roomkaas en kruiden toe te voegen en het geheel goed mengen.

Halal kip-kebab spiesjes

Kipspiesjes kunnen bij een goeie Arabische borrelplank natuurlijk niet ontbreken! Voordat je de spiesjes bakt, kun je ze goed marineren en even in de koelkast laten staan. Zo trekken de kruiden er goed in!   Kip is natuurlijk super lekker, maar zorg er voor dat je de spiesjes goed verhit. Dit om alle bacteriën te doden.

Een mix van olijven

De lekkerste olijven vind je vaak op een Arabische markt. Helaas door de huidige omstandigheden gaan veel van zulke markten niet door, maar er is altijd wel een goeie olijvenverkoper te vinden. Je kunt olijven in zoveel verschillende soorten en maten krijgen, dat je goed moet afstemmen wat jij en je gasten lekker vinden. Maak er lekkere knoflookolie bij en besprenkel de olijven ermee. Zet er een pittenbakje naast voor het geval je geen kant en klare olijven in huis hebt gehaald.

Arabische wortelsalade

Zijn er gasten die houden van hartig, maar niet zo van vlees? Maak dan een lekkere wortelsalade van vers gesneden wortels en andere ingrediënten zoals prei, knoflook, zure room en blaadjes koriander. Je vindt vele recepten eenvoudig op het internet.

Wij zijn een familiebedrijf en in alles wat wij doen stralen wij van oor tot oor. Catering en dienstverlening zijn onze passie waarin wij jouw cateringwens optimaal kunnen beantwoorden. Vraag vrijblijvend bij ons een offerte op, zodat wij ook jouw borrel, bruiloft of feest tot in de puntjes kunnen verzorgen!