De lekkerste alcoholvrije drankjes

trends
Trends voor 2021: een nieuw begin
16 november 2020
Arabische borrelplank
Quality time nodig? Maak een Arabische borrelplank!
16 januari 2021

De lekkerste alcoholvrije drankjes

alcoholvrije drankjes

De feestdagen staan weer voor de deur. Dit jaar zijn er door de coronamaatregelen helaas maar weinig feestelijkheden. Geen uitgebreide diners met familie en vrienden maar thuis met je gezin. Hopelijk kunnen we in het nieuwe jaar weer snel een gezellig feest met elkaar vieren! Tot die tijd kun je thuis genieten van deze gezellige alcoholvrije drankjes.

Nieuw fris

De tijd van alleen Cola en Fanta is voorbij. Tegenwoordig zijn er superveel leuke en nieuwe frisdranken verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan vlierbloesemlimonade, gingerale en matcha-ijsthee. Je serveert deze hippe frisjes niet in een simpel longdrinkglas, maar in een mooi wijd glas met ijsklontjes, een bamboe rietje en garnering die past bij het drankje. Een heel andere beleving!

Water met een smaakje

Ook voor mensen die vooral van water houden kun je uitpakken. Water kun je namelijk een stuk spannender maken met fruit en kruiden. Een schijfje citroen is waarschijnlijk wel bekend, maar heb je al eens water met gember gedronken? Andere mogelijke toppings voor je water zijn munt, grapefruit of een winterse combinatie van kaneel en sinaasappel. Simpel water, maar toch net even anders!

Mocktails

Als je echt wilt uitpakken kun je experimenteren met alcoholvrije cocktails. Van de meeste bekende cocktails is wel een alcoholvrije variant bedacht. Er bestaan tegenwoordig zelfs spirits die doen denken aan bijvoorbeeld gin, maar helemaal geen alcohol bevatten. Hiermee maak je cocktails die lijken op gin en tonics. Net zo feestelijk als een reguliere cocktail, maar dan alcoholvrij!

Halal wijn en bier

Voor wie houdt van de smaak van wijn en bier maar het liever niet drinkt is er halal wijn en bier. Het belangrijkste verschil tussen halal wijn en de alcoholvrije wijn uit de meeste supermarkten is het alcoholpercentage. De meeste wijn die als alcoholvrij verkocht wordt bevat toch een extreem laag percentage alcohol. Alleen halal wijn en bier bevat helemaal geen alcohol.

Kombucha

Het gefermenteerde drankje kombucha begint ook in Nederland steeds bekender én populairder te worden. En met recht! Het heeft alle ingrediënten voor een drankje dat bij het aperitief geserveerd kan worden: een lekker bubbeltje, een lichtzoete smaak en de kick van caffeïne. Kombucha wordt namelijk gemaakt met zwarte of groene thee dat met appelazijn en de kombuchazwam wordt gefermenteerd. En dat smaakt een stuk lekkerder dan het misschien klinkt!

Verse sapjes

Waarom zou je wachten met goede voornemens tot het nieuwe jaar? Naast water is een vers sapje namelijk een van de gezondste keuzes. Je kunt sap maken met alleen fruit, maar het is natuurlijk veel gezonder om ook een aantal soorten groente in de mix te gooien. Als je thuis een juicer of sapcentrifuge hebt kun je allerlei combinaties uitproberen. Denk bijvoorbeeld aan sinaasappel, gember en bleekselderij voor een frispittig drankje. De combinatie van bietjes en appel vormt een gezond en lekker zoet sapje met een vrolijke paarse kleur. Tip: voeg altijd een stukje citroen toe aan je zelfgemaakte sapje, dat smaakt altijd lekker fris.