Bekende bruiloftsgerechten uit verschillende landen

hoofdgerechten
De lekkerste hoofdgerechten uit de Arabische keuken
16 maart 2020
ramadan
Ramadan tijdens corona
16 mei 2020

Bekende bruiloftsgerechten uit verschillende landen

bruiloftsgerechten

Er bestaan veel tradities rondom bruiloften. Het eten is hier een belangrijk onderdeel van. Het leuke van deze tradities is dat ze voor ieder land en iedere cultuur net anders zijn. Zo zal een Marokkaans stel niet willen trouwen zonder dadels en melk, terwijl een garnalencocktail weer een klassiek Nederlands bruiloftsgerecht is. In deze blog delen we bekende bruiloftsgerechten uit verschillende landen.

Marokkaanse bruiloft

Bij een Marokkaanse bruiloft horen veel verschillende gerechten. Het is onmogelijk om een Marokkaanse bruiloft met honger te verlaten. Een bekend gebruik is een entree met dadels en melk op tafel wanneer je binnenkomt. Hierna volgen traditioneel verschillende gangen met gerechten als kipbestilla, harira met couscous, kefta of een tajinegerecht. Als opwarmer voor het dansen worden vaak Marokkaanse thee en koekjes geserveerd.

Turkse bruiloft

Turkse bruiloften lijken op veel punten op Marokkaanse bruiloften. Ook bij de Turkse cultuur horen uitgebreide feestelijke bruiloften met veel verschillende gerechten. Typische gerechten die je op een Turkse bruiloft zie zijn mezze. Deze hapjes worden op tafel met elkaar gedeeld. Als dessert wordt vaak voor fruit met ijs en baklava gekozen, de perfecte combinatie van zoet en fris.

Iraanse bruiloft

De Perzische keuken is een van de oudste keukens ter wereld. Traditioneel is hier dus echt traditioneel. Een bekend en geliefd gerecht uit de Iraanse keuken is chelow kabab. Dit is een gerecht met lamskebab met verschillende soorten groente en gestoomde rijst. Ook de Iraanse kaviaar is bekend en wordt ook op veel bruiloften geserveerd. Veel Iraanse gerechten zijn rijk aan verse groenten en fruit.

Nederlandse bruiloft

Tot slot de Nederlandse bruiloft. Hoewel ieder stel tegenwoordig hun eigen keuze maakt voor de gerechten die zij serveren, zijn er wel gerechten die traditioneel veel gekozen worden. Het menu bestaat meestal uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. De garnalencocktail is zoals gezegd een bekend voorgerecht. Als hoofdgerecht wordt meestal een stuk vlees (biefstuk) of vis (kabeljauw) met frietjes en groente geserveerd. Bavarois is een bekend dessert op een typisch Nederlandse bruiloft. Een ander gebruik is dat er vaak later op de avond nog een buffet gepresenteerd wordt, voor iedereen die na het dansen trek heeft gekregen. Wanneer je aan het einde van de avond koffie krijgt, weet je dat het tijd is om naar huis te gaan.

Welke traditionele gerechten zou jij graag terug willen zien op jouw bruiloft? Arabia Catering denkt graag met jullie mee over jullie droombruiloft. Kies voor een volledig traditionele bruiloft, of kies de lekkerste bruiloftsgerechten uit verschillende culturen. Je vindt onze pakketten hier.