Ramadan tijdens corona

bruiloftsgerechten
Bekende bruiloftsgerechten uit verschillende landen
16 april 2020
trouwlocaties
De tien mooiste trouwlocaties van Nederland
16 juni 2020

Ramadan tijdens corona

ramadan

Ramadan is dit jaar anders dan normaal. Door het coronavirus is het niet mogelijk om bij anderen op bezoek te gaan, of om samen het vasten te doorbreken tijdens de iftar. Ook de moskeeën zijn door coronamaatregelen helaas gesloten. Vooral als je alleen woont kan het heel eenzaam zijn en ongezellig om alleen voor jezelf te koken. Gelukkig ontstaan er in moeilijke tijden vaak mooie oplossingen, zoals #SamenRamadanVieren, de e-ftar en natuurlijk onze thuisbezorgd Iftar.

#SamenRamadanVieren

De Rotterdamse Ayça Öztürk (30) is een mooi initiatief gestart. Voor iedere moslim die thuis aan Ramadan doet is er de mogelijkheid om tóch met elkaar verbonden te zijn. Zij roept onder de hashtag #SamenRamadanVieren op om om tien uur ‘s avonds je verlichting drie keer aan en uit te zetten. Ze kwam in Turkije op dit idee, waar bestuurders van auto’s met een Nederlands kenteken naar elkaar knipperen met hun lichten.

De e-ftar tijdens Ramadan

E-ftar is het digitale alternatief voor de iftar. Omdat veel mensen behoefte hebben aan verbinding tijdens Ramadan, maar vooral tijdens het verbreken van het vasten, wordt er in deze tijden veel gebruik gemaakt van Zoom. Vriendengroepen en familieleden kunnen in hun eigen kamer van hun maaltijd genieten, terwijl ze toch met anderen kunnen praten.

Gebed via livestream

In andere tijden ga je waarschijnlijk naar de moskee tijdens Ramadan. Omdat dit nu helaas niet mogelijk is zorgen veel moskeeën in Nederland voor een livestream. Deze kun je bijvoorbeeld via Facebook of via een eigen website volgen vanuit je woonkamer. Zo blijft het mogelijk om samen te bidden, zonder besmettingsgevaar.

Iftar thuisbezorgd

Wij van Arabia Catering willen natuurlijk ook goed voor jullie zorgen tijdens deze gekke tijden. Daarom kun je bij ons je iftar maaltijd bestellen om thuis te laten bezorgen. Je kunt kiezen uit een individuele maaltijd, of een family iftar voor 5 personen of meer. Het individuele iftarmenu bestaat uit: harira of vissoep, dadels en chebakkia, kippastei, gevulde msemmen, waldorfsalade, een warm gerecht naar keuze, een vers sapje en panna cotta met sellou. Voor het warme gerecht heb je de keuze uit gehakt in tomatensaus, paella of tajine kip met olijven. Als je kiest voor de family ifar krijg je een combinatie van de drie gerechten, om samen te delen. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat je deze maand eens niet zelf hoeft te koken. Tip: verwen je familie en vrienden ook met een heerlijke iftar van Arabia Catering. Zo kun je jouw geliefden tóch verwennen met lekker eten. Ramadan Mubarak!