Catering op je bruiloft

wanneer catering inzetten
Wanneer kun je catering inzetten?
21 juni 2018
bediening of buffet
Bediening of buffet?
9 juli 2018

Catering op je bruiloft

catering op je bruiloft

Catering op je bruiloft

Het eten uitbesteden aan catering

Iets uitbesteden is simpelweg iets overlaten aan een ander in ruil voor een vergoeding. Dit is de bedrijfsterm voor dienstverlening. De bereiding van het eten dat je op je bruiloft serveert kun je ook uitbesteden aan een cateringbedrijf. Op deze manier heb je meer tijd voor andere aspecten van de planning van je bruiloft. Je weet zeker dat het door een professional met alle toewijding bereid wordt. En het is natuurlijk ook niet handig om naar de supermarkt te gaan voor zoveel eten. Er komen namelijk wel heel veel gasten op bruiloften. Hieronder staat verder uitgelegd waarom het een goede keuze is om catering voor je bruiloft te regelen.

Verschillende keuzemenu’s

Een cateraar heeft altijd een divers assortiment aan gerechten en keuzemenu’s. Je kunt ook zelf een menu samenstellen. Alles wat je hiervoor hoeft te doen is op de website gerechten uitkiezen. Hiervoor kun je ook contact opnemen met de cateraar. Vervolgens bestel je deze gerechten voor jouw trouwdatum en dat is alles. Je hebt altijd controle over wat je bij een cateraar bestelt. Dit komt erg goed uit wanneer je gasten hebt met bepaalde dieetwensen of allergieën. Hieronder kun je daar meer over lezen.

Rekening houden met…

Is je familie vegetarisch of mogen zij bepaalde dingen niet eten vanwege hun geloof? Geen zorgen! Een cateraar kan hier rekening mee houden wanneer je contact opneemt en dit doorgeeft. Daarnaast zijn er meer dan genoeg gerechten waarmee je een menu kan samenstellen. Ook met allergieën voor bijvoorbeeld gluten kan een cateraar rekening houden wanneer je dit doorgeeft. Bij een kleine bruiloft is deze informatie makkelijk te vergaren via een online enquête. Een grote bruiloft is ook geen probleem. Hierbij is het misschien wel handig om bijvoorbeeld voor de zekerheid een gluten- en/of zuivelvrij gerecht te serveren. Een vegetarisch of veganistisch gerecht kan in het geval van een bruiloft met veel gasten ook geen kwaad.

Waar voor je geld

Wanneer je alle gerechten zelf maakt zou je hogere kosten voor bepaalde ingrediënten kunnen maken. In dit geval is het verstandiger het eten van oor je bruiloft meer aan een cateraar over te laten. Wanneer je catering bestelt weet je ook zeker dat je goed gelukt eten serveert. De cateraar heeft zich niet voor niets gespecialiseerd in het bereiden van eten van kwaliteit. Het moet natuurlijk wel in de smaak vallen bij de klant.