Wanneer kun je catering inzetten?

wat is catering
Wat is catering?
21 juni 2018
catering op je bruiloft
Catering op je bruiloft
9 juli 2018

Wanneer kun je catering inzetten?

wanneer catering inzetten

Wanneer kun je catering inzetten?

Gelegenheden voor catering

Catering kun je met verschillende gelegenheden inzetten. De meeste evenementen waarvoor catering wordt ingezet zijn feesten met veel gasten. Dat is logisch, want tijdens het organiseren van dat soort feesten heb je geen tijd om tientallen hapjes klaar te maken. Bruiloften, verjaardagen en schoolfeesten zijn drie voorbeelden van gelegenheden waarbij je het eten eerder aan een ander overlaat. Hieronder zal uitgebreid worden uitgelegd waarom.

Op een bruiloft

Er zit al zoveel planning aan een bruiloft vast dat je er bijna niet omheen komt. Als bruid en bruidegom ben je natuurlijk druk met het uitzoeken van kleding. Daarnaast moeten er uitnodigingen gemaakt en verstuurd worden. Verder moet je ook nog regelen waar je de ceremonie en receptie gaat houden. Het is niet vreemd dat de meeste stellen een wedding planner inhuren om ze te helpen met de organisatie. Zelf het voedsel voor de bruiloft bereiden kost simpelweg te veel tijd. Je kunt dit aan één of meerdere familieleden overlaten. Alhoewel het veel gemakkelijker is om een cateraar alles te laten regelen. Je hebt dan garantie dat de gerechten die op jouw bruiloft worden geserveerd niet onverwachts mislukt zijn. Dit komt omdat deze door een professional bereid zijn.

Op een verjaardag

Je wil op een bruiloft graag alles perfect hebben. Er is kans dat je voor een verjaardag de voorkeur iets speciaals. Vooral als deze verjaardag voor een speciale leeftijd is, zoals achttien of vijftig jaar. Het eten laten verzorgen door een cateraar is in dit geval een goede keuze. De meeste cateraars bieden namelijk verschillende menu’s aan. Vaak zijn dit thema menu’s uit een specifieke keuken. Een andere optie is om een eigen menu samen te stellen met de cateraar. Het grote voordeel hiervan is dat je precies krijgt wat jij en je gasten lekker vinden. Daarnaast heb je een speciaal menu voor een dag die eigenlijk ook best heel speciaal is.

Op een schoolfeest

Schoolfeesten worden meestal georganiseerd door leerlingen van de school in kwestie. Vaak is dit een team dat hiervoor is aangewezen of de leerlingenraad. De meeste scholieren kunnen op zich wel hapjes bereiden. Toch is het veel gemakkelijker om catering te regelen als hier budget voor is. Daarnaast vinden veel scholieren het wel leuk om chique eten te hebben voor een themafeest. Laten we nu eerlijk zijn, schoolfeesten hebben bijna altijd wel een thema. Zelfs al heeft een schoolfeest dat niet, dan is het vaak een gala. En gala’s zijn juist de perfecte gelegenheid om het eten te laten verzorgen door een cateraar.