Trends voor 2021: een nieuw begin

voedselallergieën
Rekening houden met voedselallergieën
16 oktober 2020
alcoholvrije drankjes
De lekkerste alcoholvrije drankjes
16 december 2020

Trends voor 2021: een nieuw begin

trends

In deze onzekere en onrustige tijd hebben veel mensen behoefte aan gezelligheid en positiviteit. Helaas is het voorlopig nog niet mogelijk om bruiloften en andere grote feesten te vieren. Daarom kijken we nu vast vooruit naar volgend jaar. Welke trends zien we terug op het gebied van evenementen en catering? In deze blog blikken we alvast vooruit naar volgend jaar.

Alcoholvrije drankjes worden steeds creatiever

Steeds meer mensen drinken tegenwoordig geen of minder alcohol. Dat is goed nieuws voor het alcoholvrije segment! Steeds meer mensen kiezen voor alcoholvrije cocktails, kombucha en gefermenteerde drankjes. Deze drankjes hebben de beleving van een drankje met alcohol op het gebied van smaak, aroma en kwaliteit.

Duurzaamheid

De trend van duurzaamheid is ook steeds meer in het culinaire segment terug te zien. Dat zal volgend jaar verder doorgezet worden. Steeds meer mensen kiezen ervoor om geen of minder vlees, melk en eieren te eten. ABN AMRO verwacht een groei van 10% in de markt voor vleesvervangers, een duidelijk signaal dat het eetgedrag van mensen in Nederland verandert. Ook bij onze evenementen wordt steeds vaker gevraagd om een maaltijd zonder vlees of andere dierlijke ingrediënten. Gelukkig zijn er heel veel heerlijke gerechten waar niets dierlijks aan te pas komt. Een mooie en interessante culinaire trend dus!

Klein maar fijn

Grote bruiloften blijven bijzonder maar we gaan ook steeds meer kleine trouwerijen meemaken. Door het afgelopen jaar hebben we meer behoefte gekregen aan intiem contact. Deze trend bouwt hierop voort. Dit betekent meer aandacht voor de individuele gast. Kwaliteit boven kwantiteit!

Guilty pleasures

Na een jaar zonder feestjes is iedereen toe aan gezelligheid en gekkigheid. Een tegenhanger van de ‘klein maar fijn’ trend is daarom de ‘guilty pleasures’ trend. Wanneer mensen weer een feest kunnen organiseren willen ze alles uit de kast halen. Denk bijvoorbeeld aan een bijzondere locatie zoals een circustent. Altijd al willen feesten in een ballenbak? Waarom niet op je bruiloft. Alles kan op een guilty pleasures bruiloft.

Dicht bij de natuur

In de afgelopen maanden hebben we meer tijd in de natuur doorgebracht. Het bos en het strand waren plekken waar je veilig tijd door kon brengen. Mede hierdoor verwachten we een trend om feesten in de natuur te vieren. In plaats van een feestzaal kun je jouw bruiloft ook vieren in een park of in het bos. Zolang je in Nederland trouwt ben je altijd afhankelijk van tenten om gegarandeerd niet nat te regenen.