De tien mooiste trouwlocaties van Nederland

ramadan
Ramadan tijdens corona
16 mei 2020
Zes dingen die je moet checken om de perfecte cateraar te vinden
16 juli 2020

De tien mooiste trouwlocaties van Nederland

trouwlocaties

Ben jij bezig met het plannen van je huwelijk? Superleuk! Een van de eerste dingen waar je mee begint is meestal de trouwlocatie. Er zijn eindeloos veel verschillende trouwlocaties mogelijk. De keuze is afhankelijk van het type bruiloft dat je voor ogen hebt, maar ook bijvoorbeeld het aantal gasten en je wensen voor de grote dag. In deze blog hebben we tien prachtige maar compleet verschillende trouwlocaties geselecteerd. Laat je inspireren en doe er je voordeel mee voor jouw grote dag.

1. Orangerie Elswout – Overveen

Deze chique trouwlocatie is onderdeel van een prachtig landgoed in Overveen. De orangerie is het gebouw waar vroeger de planten in konden overwinteren. Hierdoor heeft dit gebouw veel ramen, wat het een prachtige trouwlocatie maakt. Het staat midden in de natuur, waardoor je ook veel activiteiten buiten kunt doen op de grote dag. En natuurlijk zijn er eindeloos veel mooie plekjes om foto’s te maken op het landgoed.

2. Club Zand – Castricum aan Zee

Een strandpaviljoen is de perfecte plek voor een zomer- of winterbruiloft. De inrichting geeft direct een vakantiegevoel, de perfecte achtergrond voor mooie trouwfoto’s. Het voelt als een locatie in het buitenland, maar dan dichtbij huis.

3. Westerliefde – Amsterdam

Westerliefde is een stoere en industriële locatie in het Westerpark in Amsterdam. Je kunt hier zowel je ceremonie als het feest vieren. Ook leuk: combineer je dagprogramma met een rondvaart door de stad. Perfect als je een internationale gastenlijst hebt.

4. Landgoed Rhederoord – De Steeg

Het landelijke dorpje ‘De Steeg’ vind je dicht bij Arnhem. Op dit landgoed kun je het hele jaar door terecht voor een prachtige chique en landelijke bruiloft. Het is groot genoeg voor een groot feest, maar door de verschillende ruimtes is het toch knus en intiem genoeg. Wil je na het feest niet direct naar huis of naar een hotel? Overnacht dan in een van de luxe suites.

5. Landgoed De Olmenhorst – Lisserbroek

Ben je op zoek naar een landelijke locatie, te midden van prachtige oude fruitbomen? Dan is Landgoed De Olmenhorst dé plek voor jullie bruiloft. Vooral in de lente, wanneer de fruitbomen bloemen, is dit een prachtige locatie.

6. Heerlijckyt van Elsmeren – België

Stiekem is dit geen Nederlandse locatie, maar nét over de grens. Op dit landgoed ben je dicht bij huis, maar toch in het buitenland. Wil je ‘s avonds niet terug naar huis rijden? Er is de mogelijkheid om met enkele gasten te blijven slapen.

7. Pulitzer Hotel – Amsterdam

Het Pulitzer Hotel is de perfecte trouwlocatie als je een luxe plek zoekt in de hoofdstad. Het hotel is geschikt om zowel de ceremonie, receptie en feest te vieren. Het pand bestaat uit een verzameling van verschillende Amsterdamse grachtenpandjes, een unieke locatie!

8. Green Village – Nieuwegein

De orangerie van Green Village is een mooie locatie als je houdt van het buitengevoel zónder de risico’s van het Hollandse weer. Op een mooie dag kun je de dag grotendeels buiten doorbrengen, bij kouder weer geniet je van het mooie uitzicht in de lichte en open orangerie. De locatie is enorm groot, waardoor je hier ook terecht kunt met een lange gastenlijst.

9. Kasteel Wijenburg – Echteld

Op kasteel Wijenburg voel je je een echte prinses voor een dag. Je trouwdag begint al als je je voorbereidt en aankleedt in het torenkamertje. Zodra je er uitziet om door een ringetje te halen staat jouw partner je onderaan de trap op te wachten. Zin in een feestje? In de Ridderzaal gaan de voetjes gegarandeerd van de vloer.

10. Kasteel Keukenhof – Lisse

De Keukenhof ken je vast van de velden met prachtige bloemen die ieder jaar door meer dan een miljoen toeristen bezocht worden. Misschien wist je nog niet dat je op dit landgoed ook kunt trouwen? Op dit eeuwenoude kasteel kun je terecht voor een bijzondere bruiloft.

Welke van deze trouwlocaties spreekt jou het meest aan? Welke keuze je ook maakt, wij helpen je graag bij de catering van jouw speciale dag.