Zes dingen die je moet checken om de perfecte cateraar te vinden

trouwlocaties
De tien mooiste trouwlocaties van Nederland
16 juni 2020
soep
De 5 lekkerste soorten soep op een rijtje
16 augustus 2020

Zes dingen die je moet checken om de perfecte cateraar te vinden

Een evenement organiseren, zoals bijvoorbeeld een bruiloft, is iets wat je misschien niet dagelijks doet. Daar kun je waarschijnlijk wel wat professionele hulp bij gebruiken. Als je jouw gasten wilt verwennen met lekker eten is de perfecte cateraar onmisbaar. Maar hoe vind je deze cateringpartner? In deze blog delen we zes dingen die je moet checken om de perfecte cateraar voor jouw evenement te vinden.

1. Ga proeven

Hoe kom je erachter of een cateraar kan zorgen voor lekker eten? Door te proeven natuurlijk! Vraag of de cateraar een selectie van gerechten kan bereiden om een goed idee te krijgen van wat ze precies kunnen.

2. Geen beginnersfouten

Een beginnende cateraar is natuurlijk niet per se slecht, maar met een ervaren bedrijf ben je meestal wel zekerder van een vlekkeloos evenement. Ervaring komt immers met de jaren. Een beginnersfout is zo gemaakt, maar voor een bijzonder evenement zit je hier waarschijnlijk niet op te wachten. Arabia Catering heeft 20 jaar ervaring met het verzorgen van evenementen, waarin we zeer veel geleerd hebben. Hier kun je tijdens een evenement op vertrouwen.

3. Eerdere evenementen

Zorg ervoor dat je altijd ervaringen van eerdere evenementen hebt gehoord. Controleer daarom of het bedrijf reviews op de website heeft staan, of dat je misschien in contact kan komen met klanten. Je kunt natuurlijk ook via-via een cateraar leren kennen. Zo hoor je uit eerste hand hoe het is om met dit bedrijf samen te werken.

4. Ervaring met jouw type evenement

Catering is catering, toch? Nee, niet helemaal. Het verzorgen van eten en drinken voor een beurs is nogal iets anders dan bijvoorbeeld een bruiloft. Daarom is het belangrijk om te kiezen voor een cateraar die ervaring heeft met jouw type evenement. Je wilt jouw gasten immers het best mogelijke eten voorschotelen.

5. Foto’s

Mooie foto’s zeggen natuurlijk niet alles, maar ze geven wel een indruk. Op foto’s kun je zien hoe een cateraar zijn eten opmaakt, welk servies gebruikt kan worden en welk niveau van verzorging ze hanteren. Het geeft je letterlijk en figuurlijk een duidelijk beeld van hoe jouw evenement verzorgd kan worden.

6. Een goed gevoel

Tot slot is het belangrijk dat je een goed gevoel krijgt bij een cateraar. Ziet de offerte er bijvoorbeeld slordig uit, of vind je de persoon die je spreekt niet vriendelijk? Voel je dan vrij om verder te kijken. Bedank de cateraar vriendelijk, maar ga verder met iemand waar je wél een goed gevoel bij krijgt. Krijg jij na het lezen van deze blog een goed gevoel bij onze service? Neem dan contact met ons op. Het lijkt ons fantastisch om de gasten op jouw evenement te bedienen.