Eet tips tijdens de Ramadan

thema van je bruiloft
Wat is het thema van je bruiloft? Kies daar de catering bij!
16 april 2021
lekkerste toetjes uit de Arabische keuken
de lekkerste toetjes uit de Arabische keuken
16 juni 2021

Eet tips tijdens de Ramadan

Eet tips tijdens de Ramadan

Eet tips tijdens de Ramadan

Hoewel Ramadan dit jaar alweer bijna voorbij is, is het wel handig om een aantal eet tips tijdens de Ramadan te lezen. Er zijn namelijk manieren om minder moe en beter verzadigd te blijven door de dag. En dat is niet onbelangrijk als je je laatste slok water voor zonsopgang al genomen hebt! Met deze tips kom je de dagen van Ramadan beter door.

Zorg voor genoeg vezels

Je doet er verstandig aan om zoveel mogelijk vezels binnen te krijgen. Vezels geven je namelijk langer een verzadigd gevoel, wat fijn is als je de hele dag niks mag eten. De vezels doen er langer over om verteerd te worden, dus je hongergevoel zal langer uitblijven. Het is handig om een zwaardere maaltijd ‘s ochtends te eten en een lichtere maaltijd ‘s avonds. Als je ‘s avonds namelijk veel eet, dan zal je niet snel kunnen slapen en dan ben je ook nog eens moe de volgende dag.

Een zwaardere maaltijd in de ochtend, zorgt ervoor dat je langer verzadigd blijft door de dag!

Hoe lekker het ook is, probeer van de etenswaren weg te blijven die weinig voedingswaarden hebben.. Denk bijvoorbeeld aan het overheerlijke baklava of wit brood… Hoe lekker het ook is, je hebt er helaas vrij weinig aan tijdens de Ramadan. Probeer deze dus zo min mogelijk te nemen, hoe groot de verleiding ook is!

Eet gevarieerd en in kleine porties

Het is verstandig om gevarieerd te eten, denk bijvoorbeeld aan rijst, peulvruchten, groente en fruit. En hoeveel honger je ‘s avonds ook hebt, ga niet gelijk schransen. Dat is namelijk echt een recept om buikpijn te krijgen! Laat je maag rustig wakker worden en begin met kleinere porties. Je lichaam zal ook pas een half uur later pas voelen welk eten er in het lichaam gegaan is. Dus het kan zijn dat je allang vol zit, maar dat je dat nog niet voelt.

Als je wensen hebt voor een heerlijke maaltijd tijdens Ramadan, neem dan eens contact op met Arabia catering! Zij kunnen je een heerlijke avond vol lekker eten bieden. Ook cateren ze andere feesten, zoals bruiloften.