Maak kennis met de keuken van het Midden-Oosten

catering bruiloft
Één van de duurste bruiloften OOIT
16 april 2019
foodtips voor je bruiloft
Wat kost een gemiddeld diner per persoon?
16 juni 2019

Maak kennis met de keuken van het Midden-Oosten

De keuken van het Midden-Oosten

De keuken van het Midden-Oosten. Er zijn weinig keukens die zo kleurrijk en smakelijk zijn als de keuken van het Midden-Oosten. De kruiden vliegen om de oren en er zijn specifieke ingrediënten die kenmerkend zijn. We spreken dan wel over de keuken van het Midden-Oosten, maar elk land of elke streek heeft natuurlijk haar eigen specialiteiten. Wel zijn er een aantal ingrediënten die je altijd wel terugziet.

Sumak

Hier heb je vast weleens van gehoord! Sumak is een veelgebruikte kruid in de keuken van het Midden-Oosten. Het is een fruitig en zurig rood besje dat vaak gedroogd gebruikt wordt. Het brengt voornamelijk diepgang in een gerecht.

Honing voor de zoetekauw

Honing zoals je het nog niet kent! We hebben het niet over honing op je boterham. Nee, in het Midden-Oosten zijn het echt zoetekauwen. Honing door de thee, honing door de toetjes of gebak, jawel ook weleens honing door hoofdgerechten. Het bekende gebak Baklava ken je misschien wel. Hier zit ook wat van die goddelijke honing overheen. Smullen maar!

Kikkererwten, ideaal voor vegetarische gerechten!

Kikkererwten zijn niet weg te denken uit de keuken van het Midden-Oosten. Het is helemaal ideaal om een gerecht te bereiden met kikkererwten als je vegetarisch bent. Het is een goeie vleesvervanger en zit bol met mineralen en vitamines! Vaak worden schotels met kikkererwten en vlees geserveerd. De combinatie is heerlijk.

Lekker fris: munt

We kennen het tegenwoordig als geen ander in onze thee. De munt plant heeft een ware reputatie opgebouwd de afgelopen jaren. Maar in de keuken van het Midden-Oosten wordt munt al eeuwenlang gebruikt. Voor sauzen, gerechten en jawel, ook voor de thee! De gouden combinatie is het muntblad met honing. Heerlijk op een hete zomerdag.

Platte broden

Platte broden zijn ook kenmerkend voor het Midden-Oosten. Neem bijvoorbeeld een pitta brood. Die kennen we allemaal wel! Heerlijk om te vullen met shoarma of een salade. Ook zijn de welbekende Turkse broden erg populair bij ons. Dit is heerlijk om te eten als snackje bij de borrel (met dipsauzen) of je eet het met andere smeersels voor de lunch.

Er zijn natuurlijk nog veel meer kenmerken van de keuken van het Midden-Oosten! De combinaties en ingrediënten zijn vrijwel oneindig. Wel zijn bovengenoemde ingrediënten het populairst. Dan weet je waar je moet beginnen als je zelf wilt gaan koken. Of denk je erover na om gerechten uit het Midden-Oosten te laten cateren? Dit is namelijk een hele goede manier om je gasten kennis te laten maken met deze fascinerende keuken. Bij Arabia catering kunnen ze dat als geen ander. Hoe groot de partij ook is, het team zorgt voor het lekkerste eten en een goede service tijdens je event. Hoef jij je alleen maar bezig te houden met je gasten!