Wat kost een gemiddeld diner per persoon?

Maak kennis met de keuken van het Midden-Oosten
16 mei 2019
gerechten op een bruiloft
Welke gerechten op een bruiloft?
16 juli 2019

Wat kost een gemiddeld diner per persoon?

foodtips voor je bruiloft

Gemiddeld diner per persoon

Is het tijd voor het inschakelen van een catering? Dan is het altijd goed om even te checken wat een gemiddeld diner per persoon eigenlijk kost. Zo weet je welke rekening je kunt verwachten en ook wat misschien het maximale budget kan zijn per persoon. Wat het gemiddeld per persoon kost hangt af van een aantal zaken die wij even onder de loep nemen voor je.

Hoe meer hoe beter?

Hoe meer mensen hoe beter. Echt? Qua gemiddelde zeker wel! Voor hoe meer mensen je catering verzorgd, des te goedkoper wordt de gemiddelde prijs voor een diner per persoon. Dat zegt natuurlijk niks over het toenemende totaalbedrag dat wel plaatsvindt! Daar kun je niet omheen… Je zit wel goed als je sowieso voor een groot aantal mensen catering moet regelen. De gemiddelde prijs wordt met de persoon lager.

De gerechten per persoon

Voor welke gerechten ga je als je catering inschakelt? Ga je voor wat snacks of neem je een full package en voorzie je iedereen van meer dan voldoende eten? Dit is van invloed op de kosten van een gemiddeld diner per persoon. Als je een borrel regelt, dan kom je weg met wat snacks. Mocht je een feest geven waar minstens een maaltijd wordt verwacht (tussen 16.00 en 21.00 uur bijvoorbeeld) dan moet je zorgen voor meer dan alleen snacks.

Luxe of basic

Ook ligt het eraan of je voor een luxe catering gaat of een meer basic catering. Ga je voor vis en duur vlees? Of neem je met goedkopere producten ook genoegen? Probeer altijd goed te bedenken wat je gasten ervan vinden. Ze zijn dan wel op uitnodiging van jou, maar het staat misschien niet zo netjes als je een super de luxe feest geeft en mensen te weinig of goedkoop te eten krijgen. Zorg er altijd voor dat het in verhouding is!

Voor een goede catering hoef je niet verder te zoeken. Bij Arabia Catering ben je aan het juiste adres. Het bevlogen team kan alle wensen wat betreft eten in vervulling brengen. Ze serveren op maat en zorgen dat je zelf niet veel moeite hoeft te doen tijdens het event/de catering. Het team neemt dit graag van je over! Eet smakelijk!