Een pre-wedding dinner: iets voor jullie?

voorbereiden catering
Dit mag je niet vergeten bij het voorbereiden van catering
16 december 2019
getuigen
I can’t say ‘I do’ without you! Zo vraag jij je getuigen.
16 februari 2020

Een pre-wedding dinner: iets voor jullie?

pre-wedding dinner

Steeds meer stellen kiezen voor de Amerikaanse traditie van een rehearsal dinner, een etentje op de avond voor de bruiloft. Voor dit etentje worden meestal de ouders, broers en zussen en soms beste vrienden uitgenodigd. Ben je benieuwd of een pre-wedding dinner iets voor jullie is? Wij vertellen je er meer over in deze blog.

Waarom een pre-wedding dinner?

Een diner voorafgaand aan de bruiloft kan misschien voelen als ‘teveel van het goede’. Je ziet elkaar immers de volgende dag weer? Een pre-wedding dinner is bedoeld om de twee families kennis met elkaar te laten maken. Het is ook geschikt als een soort ijsbreker voor de grote dag. Tijdens het etentje kunnen de families vast bijpraten voordat de grote dag aanbreekt. Ook kun je tijdens een rehearsal dinner zelf wat makkelijker met je naaste familie praten. Op je bruiloft komen misschien veel andere mensen die je ook allemaal persoonlijk wilt spreken. Met dit etentje kun je jouw familie alvast bedanken voor hun betrokkenheid bij jullie bruiloft.

Hoe gaat het in zijn werk?

Het is natuurlijk helemaal persoonlijk hoe jullie het pre-wedding etentje willen inrichten. Je kunt ervoor kiezen om samen een speech te geven, maar ook je gasten kunnen eventueel speechen. Het is ook een mooi moment om je getuigen te bedanken voor hun betrokkenheid bij de bruiloft.

Cadeautjes

Als je het leuk vindt om je ouders, getuigen en bruidsmeisjes een bedankje te geven, dan is dit etentje hier een goed moment voor. Je kunt bijvoorbeeld denken aan een mooi sieraad dat ze tijdens de bruiloft kunnen dragen, maar hierna ook aan deze speciale dag herinnert. Voor mannen kun je ook kiezen voor bijvoorbeeld manchetknopen. Ook gepersonaliseerde cadeautjes met bijvoorbeeld jullie trouwdatum en de naam van de getuige of het bruidsmeisje is een cadeautje dat vaak gegeven wordt.

Niet té verzorgd en exclusief

Het is leuk om een gezellig en bijzonder etentje te organiseren voor je familie en enkele vrienden. Probeer alleen te voorkomen dat het rehearsal dinner het diner op de bruiloft overtreft. Je kunt ervoor kiezen om zelf te koken voor dit kleine gezelschap. Dit is super persoonlijk en attent. Het is echter heel begrijpelijk als je hoofd hier niet naar staat op de dag voor je bruiloft. Arabia Catering komt graag de catering verzorgen voor jullie rehearsal dinner. We kunnen dit op een externe locatie doen, of bij jullie thuis. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.