I can’t say ‘I do’ without you! Zo vraag jij je getuigen.

pre-wedding dinner
Een pre-wedding dinner: iets voor jullie?
16 januari 2020
hoofdgerechten
De lekkerste hoofdgerechten uit de Arabische keuken
16 maart 2020

I can’t say ‘I do’ without you! Zo vraag jij je getuigen.

getuigen

Gefeliciteerd, jullie gaan trouwen! Een belangrijk onderdeel van het officiële huwelijk zijn de getuigen. In Nederland is het verplicht om ieder minimaal 1 en maximaal 2 getuigen te hebben. Veel mensen kiezen hierbij voor een beste vriend of vriendin, een broer of zus en soms een ouder. Hier is niet per se een vaste traditie voor. Het is een eer om getuige te mogen zijn bij een huwelijk. Daarom is het superleuk om jouw getuigen op een verrassende manier te vragen voor deze bijzondere rol in het huwelijk. We geven je met deze blog graag wat ideeën.

Een etentje

Wij worden regelmatig gevraagd om een bijzonder etentje te cateren. Tijdens zo’n etentje kun je op een bijzondere en sfeervolle manier jouw getuigen vragen. Je kunt dit bijvoorbeeld doen door een mooi kaartje te maken met ‘de vraag’, deze onthullen wij tijdens het etentje met behulp van cloches. We kunnen de vraag ook bijvoorbeeld in chocolade schrijven op een bord bij het dessert. Heb je zelf een leuk idee hoe je jouw getuigen tijdens een etentje wilt vragen? Wij denken graag mee en maken dit met alle liefde mogelijk.

Een kistje

Een andere manier om je getuigen te vragen is door een mooi kistje te vullen met kleine cadeautjes die bij de taak van getuige horen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie pen, een accessoire dat tijdens de bruiloft gedragen kan worden en iets lekkers waar jouw getuige van houdt. Je kunt de vraag met verf op de buitenkant van het kistje schilderen. Hoe leuk is het om zo’n bijzonder kistje te krijgen!

Een mooi filmpje

Waarschijnlijk is jouw getuige een heel bijzonder persoon in je leven. Maar hoe vaak zeg je nu werkelijk tegen iemand wat hij voor jou betekent? Waarschijnlijk niet vaak genoeg. Daarom is het onwijs waardevol om dit voor deze speciale gelegenheid eens wel te doen. Begin het filmpje met te vertellen wat je zo waardeert in deze persoon en stel uiteindelijk dé vraag: wil je mijn getuige zijn?

Een brief

Vind je een filmpje toch een beetje te spannend? Je kunt je verhaal ook opschrijven. Je hoeft dan niet zelf voor de camera te staan, maar kunt toch vertellen hoe bijzonder jouw getuige voor je is. Zo’n bijzondere brief bewaar je waarschijnlijk de rest van je leven. Je denkt misschien ‘dat weten ze toch wel’, maar het is heel waardevol om dit terug te lezen in een brief.

We vinden het leuk om te horen hoe jij je getuigen hebt gevraagd. Met een brief, of toch met een etentje? Laat het ons weten!