Dit mag je niet vergeten bij het voorbereiden van catering

koningsmaaltijd
Een echte koningsmaaltijd
26 november 2019
pre-wedding dinner
Een pre-wedding dinner: iets voor jullie?
16 januari 2020

Dit mag je niet vergeten bij het voorbereiden van catering

voorbereiden catering

Als je een groot feest geeft, is het prettig om de catering uit te besteden. Professionele koks en bedienend personeel kunnen je helpen om alle gasten van heerlijk eten en drinken te voorzien. We nemen je graag alle zorgen rondom de catering uit handen. Toch zijn er een paar dingen waar je aan moet denken bij het voorbereiden van de catering. In deze blog geven we je graag enkele tips.

Denk na over een thema

Als je een bruiloft of een ander groot feest geeft is het leuk om te kiezen voor een thema. Je kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een winterthema of een kleurthema zoals een golden wedding. Als je kiest voor een thema, dan is het belangrijk om hier ook bij de catering rekening mee te houden. Bij een golden wedding mogen de hapjes en drankjes immers extra luxe en zelfs een beetje over the top.

Houd rekening met persoonlijke wensen

In iedere groep zijn er mensen met speciale dieetwensen. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden. Je wilt immers dat iedereen kan genieten van jullie speciale dag. Zorg er daarom voor dat je bij het uitnodigen van de gasten vraagt naar dieetwensen en allergieën. Wij kunnen overal rekening mee houden, zolang we het op tijd weten.

Mogelijkheden en onmogelijkheden

Het is belangrijk om goed contact te hebben met de organisatie van de locatie van je feest. Is het toegestaan om zelf voor catering te zorgen, of moet dit door de locatie geregeld worden? Is er een goede keuken waar eten bereid of opgewarmd kan worden? Hoeveel koelruimte is er? Allemaal belangrijke informatie als je niet voor verrassingen wilt komen te staan.

Maak een moodboard

Je hebt voor jouw bijzondere dag en avond misschien een duidelijk beeld voor ogen. Je weet welke sfeer je wilt bereiken, hoe de ruimte eruit moet komen te zien en welk soort gerechten je wilt serveren. Het kan heel fijn zijn om ter voorbereiding van het evenement een moodboard te maken. Je kunt dit op papier doen, of door Pinterest te gebruiken.

Meer tips over het voorbereiden van de catering schreven we in deze blog. Heb je overal aan gedacht en wil je aan de slag met het voorbereiden van de catering voor jouw bijzondere dag? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag om het nóg specialer te maken.