Presentatie is heel belangrijk bij catering

party
Party Catering
9 februari 2018
wat is catering
Wat is catering?
21 juni 2018

Presentatie is heel belangrijk bij catering

presentatie catering

Alles draait om uiterlijk

Het belang van presentatie

Stel, je organiseert een evenement. Dan is het kiezen van een bedrijf voor de catering een belangrijk onderdeel hiervan. In dit geval kun je alleen vertrouwen op je eigen smaak en foto’s van de website. Soms staan er ook reviews op de website. Deze reviews zijn grotendeels betrouwbaar, omdat ze van voorgaande klanten komen. Maar ze garanderen niet voor honderd procent dat de gerechten ook echt van goede kwaliteit zijn. Daarom is het belangrijk dat er visueel bewijs wordt geleverd om te bepalen hoe goed een cateringbedrijf is. Dit visuele bewijs heeft alles te maken met presentatie.

Kwaliteit

De presentatie van voedsel is bijna een synoniem voor de kwaliteit hiervan. Gerechten die uitsluitend van de beste ingrediënten zijn gemaakt doen het erg goed. Ook moeten deze gerechten met veel aandacht gemaakt en gepresenteerd worden. Wat moeten gasten wel niet denken als zij schalen vol met half uit elkaar gevallen hapjes zien? Zorg dus dat het voedsel van goede kwaliteit is en er netjes uitziet. En zorg vooral dat alle gerechten absoluut zorgvuldig bereid zijn.

Verse gerechten

Iedereen geeft de voorkeur aan vers voedsel boven ingevroren kant-en-klare gerechten. Het maakt niet uit of dit voor een speciale gelegenheid is of voor een simpele avondmaaltijd. Vers gemaakte hapjes zullen het ongetwijfeld winnen van iets dat uit de vriezer of koeling komt. Dit betekent dat alle producten dagvers moeten zijn. Daarnaast moeten alle ingrediënten ook van goede kwaliteit zijn. Wanneer er verse knoflook in een gerecht is gebruikt, klinkt dit namelijk veel aantrekkelijker dan knoflookpoeder. De enige cateringgerechten die uit de koeling of vriezer mogen komen zijn gerechten die koud geserveerd worden. Voorbeelden hiervan zijn ijs, salades en garnalencocktails.

Geur

Ook geur is een belangrijk deel van de presentatie. Wanneer de catering op een evenement niet fris genoeg of interessant genoeg is, proberen de gasten het ook niet. Van voedsel dat minder fris ruikt denken mensen al snel dat het bedorven is. Niemand eet bijvoorbeeld vis die ook echt naar vis ruikt. Het moet naar de zee ruiken. Pas dan weet je dat het veilig is om te eten. Daarnaast is het ook een indicator dat fruit bedorven is als het naar alcohol ruikt. Hetzelfde geld voor zuur ruikende zuivelproducten. Wanneer de geur van een gerecht niet interessant genoeg is, wekt het de indruk dat het flauw is. Specerijen en kruiden prikkelen de neus heel erg. Uien, knoflook, paprika, bleekselderij en prei hebben hetzelfde effect.