Wat is catering?

presentatie catering
Presentatie is heel belangrijk bij catering
6 juni 2018
wanneer catering inzetten
Wanneer kun je catering inzetten?
21 juni 2018

Wat is catering?

wat is catering

Wat is catering?

Definitie van catering

Catering is het leveren en eventueel serveren van voedsel voor een feest of ander evenement. Stel, je houdt een feest waar veel gasten voor zijn uitgenodigd. Een bruiloft is hiervan een goed voorbeeld. Hiervoor ben je zo druk bezig met plannen dat er simpelweg geen tijd is om zelf eten te verzorgen. Laat staan voor, hoofd en nagerecht voor minstens honderd mensen. Aan de bereiding hiervan gaat al een hoop tijd verloren. Bedenk hoeveel meer tijd je verliest aan het doen van alle boodschappen. Een cateraar neemt deze last van je schouders. Op deze manier heb jij alle tijd voor de rest van de organisatie van het feest.

Flexibel inzetbaar

Je kunt catering inzetten voor allerlei feesten inzetten. Bruiloften, gala’s, verjaardagen en zelfs schoolfeesten zijn hier meer dan geschikt voor. Deze dienst is overduidelijk niet uitsluitend bestemd voor feesten. Studiedagen of beurzen hebben ook vaak een cateraar nodig. Dat is logisch, aangezien je er al gauw minstens drie uur rondloopt. De meeste cateraars geven verschillende opties voor menu’s en sommigen leveren de volgende dag al. Daarnaast kun je bij een cateraar ook voor meerdere keren eten bestellen. Je hoeft hier alleen de besteldata aan te geven en natuurlijk je bestelling.

Verschillende keukens

Het kan voorkomen dat cateraars alleen of grotendeels traditionele gerechten serveren uit een andere cultuur. Dit betekent dat alle gerechten die zij maken op elkaar afgestemd zijn. Dit is vooral zichtbaar als je kijkt naar eventuele keuzemenu’s. Ieder gerecht sluit wat smaak en ingrediënten betreft perfect aan op het volgende. Vaak komen de cateraars ook uit het zelfde land als hun gerechten. Is dit niet het geval, dan is de kans groot dat zij een voorliefde hebben voor eten uit een bepaald land. Deze voorliefde heeft er vervolgens voor gezorgd dat zij zich gespecialiseerd hebben in gerechten uit dat land. In beide van deze gevallen weten de chefs precies wat zij doen. Daarom is een cateraar die gerechten uit één specifieke buitenlandse keuken serveert een aanrader. Nog een voordeel hiervan is dat je uit je comfort zone komt wat eten betreft.

De voordelen van een cateraar

Met het bestellen van catering bespaar je tijd. Deze tijd kun je, zoals al eerder gezegd werd, besteden aan een ander aspect van de organisatie van een evenement. Ook is het eten dat je bij een cateraar bestelt van betere kwaliteit, omdat er meer aandacht aan is besteed. Cateraars doen er namelijk alles aan om hun klant tevreden te stellen.