School catering

Gezonde hapjes voor bij de borrel
Gezonde hapjes voor bij de borrel
9 juli 2018
bedrijfscatering
Bedrijfscatering
14 september 2018

School catering

school catering

School catering

Kinderen en eten

Kinderen zijn tot aan het einde van de puberteit volop in de groei. Zij hebben dus extra hard een goed vullende maaltijd nodig. En dat wel drie keer per dag. Kinderen die op de middelbare school zitten kunnen niet naar huis om te eten. Dit komt omdat zij een continurooster hanteren, waarbij studenten op school lunchen. Sommige basisscholen hebben zelfs al een continurooster. Dus hoe krijgen kinderen hun dagelijkse voedingsstoffen binnen? Het meest voor de hand liggende antwoord is natuurlijk door lunch mee te nemen. Maar de scholen zelf kan hier ook een handje in helpen door catering te bestellen. Dit kan vervolgens aan leerlingen en leraren worden verkocht.

De voordelen van catering op school

Catering bestellen als school heeft veel voordelen. Als eerste gaat het bestellen net zo gemakkelijk als wanneer je catering zou bestellen voor feesten. Daarnaast koop je voor een grote hoeveelheid in, wat in verhouding vaak goedkoper is. Als laatste heb je veel variatie in de kantine of op schoolfeesten. Cateringbedrijven bieden namelijk keuzemenu’s aan. Daarnaast bieden zij oneindig veel aparte gerechten. Er is dus genoeg keuze aan gevarieerd, smaakvol en gezond eten. Dus hoe kun je catering in een kantine inzetten? En hoe kan het voor een schoolfeest? Het antwoord zal hieronder verder worden beschreven.

In de kantine

Als eerste kun je broodjes of vullende hapjes bestellen voor in de schoolkantine. Studenten kunnen dit kopen wanneer zij hun eigen lunch zijn vergeten. Deze kunnen natuurlijk ook zin hebben in iets lekkers en daarom iets kopen in de kantine. Als scholen een bepaald lunchprogramma hebben, kunnen zij ook warme gerechten serveren. Op deze manier kunnen scholen bijdragen aan de gezondheid van studenten. Ook dit heeft twee voordelen. Kinderen kunnen als eerste beter presteren op een volle maag. Zo halen zij betere cijfers. Het tweede voordeel is een direct gevolg hiervan. Wanneer studenten over het algemeen betere cijfers halen, verhogen de slagingspercentages van scholen namelijk.

Voor een schoolfeest

Catering kun je ook voor schoolfeesten inzetten. Vooral themafeesten zijn een goede gelegenheid hiervoor. Is het thema van een schoolfeest bijvoorbeeld ‘onderwaterwereld’ of iets soortgelijks? Dan kun je hapjes bestellen met vis en zeevruchten. Voor schoolgala’s kun je ook hapjes bestellen die er mooi uitzien. Of hapjes die bereid zijn met luxe ingrediënten. Catering bestellen maakt een schoolfeest net iets specialer. Daarnaast in catering in de kantine zeer voordelig voor iedereen op school. Niet alleen voor studenten.