Trouwen? Dit zijn dé trends op cateringgebied

Dessert op een bruiloft
De dessertkaart: dessert op een bruiloft
16 februari 2019
catering bruiloft
Één van de duurste bruiloften OOIT
16 april 2019

Trouwen? Dit zijn dé trends op cateringgebied

trends op cateringgebied

Trends op cateringgebied

Ga je binnenkort trouwen? Dan zijn er natuurlijk heel wat to-do-lijstjes af te werken. De locatie, de kleding, de genodigden, alles heeft aandacht nodig. En wat dacht je van de catering die je geregeld wilt hebben op je bruiloft? Dat moet natuurlijk pico bello in orde zijn. Als je gebruik wilt maken van catering is het allereerst goed om uit te zoeken welk eten je precies zou willen. Ook kan je hieronder een aantal trends lezen die we terug zien komen als cateraar. Zo spelen we graag in op jouw wensen en de trends van nu!

Vega, glutenvrij en andere opties

Er zijn natuurlijk tal van opties mogelijk als je van catering gebruikmaakt tijdens je bruiloft. Wat je maar wenst kan gerealiseerd worden. Een trend op cateringgebied die vaak te zien is, is die van de vegetarische voorkeur. Er zijn tegenwoordig steeds meer vegetariërs en er wordt meer rekening mee gehouden op bruiloften! Of je nu zelf vegetariër bent of weet dat een deel van de gasten vegetarisch is. Het is fijn om goed voorbereid te zijn. Ook zijn er vaker opties voor glutenvrij eten. Ook dit is een verzoek dat steeds vaker wordt ingediend.

Echte bloemen op de taart

Een trend op cateringgebied die al een tijdje te zien is, is een bruidstaart versierd met echte bloemen. Dit geeft een heel mooi en romantisch effect! Vaak zie je een taart met witte icing erop, omringd door prachtige bloemen die mooi gerangschikt zijn. Wees je er wel bewust van dat je de meeste van die bloemen niet kan eten! Sommige zijn zelfs giftig.. maar je kan er vanuit gaan dat die in principe niet op je bruidstaart zitten. Het is een mooi idee om de bloemen op de taart te laten matchen met je boeket.

Maximaal eten vervangen door hapjes en amuses

Vaak denk je bij catering of een buffet aan maximaal eten in een korte tijd. Echter is tegenwoordig ook de trend op cateringgebied dat je dit steeds minder ziet op deze manier. Er worden ook veel meer hapjes verzorgd bijvoorbeeld. In plaats van dat je vroeger een bak met aardappelsalade had, heb je nu toastjes met gerookte zalm. Of een amuse rond snacktijd. Door hier ook voor te kiezen voorkom je dat je gasten zich helemaal vol eten bij de cateringbakken.

Ben je nog op zoek naar een goede cateraar voor je bruiloft? Bij Arabia catering kunnen we dit geheel voor je verzorgen. Wij kunnen alles aanpassen naar jouw wensen en ervoor zorgen dat je geen omkijken hebt naar het eten tijdens je belangrijkste dag. Kwaliteit gegarandeerd!