Welke gerechten op een bruiloft?

foodtips voor je bruiloft
Wat kost een gemiddeld diner per persoon?
16 juni 2019
lekkere mocktails
5 x Lekkere mocktails
16 augustus 2019

Welke gerechten op een bruiloft?

gerechten op een bruiloft

Gerechten op een bruiloft

De keuze is reuze wanneer het aankomt op het kiezen van gerechten op een bruiloft. Wat voor een keuken wil je serveren? Hoe veel eten wil je en in welke vorm wil je dat het eten bij je gasten komt? Dit zijn allemaal dingen die je moet afwegen als je gerechten op een bruiloft perfect wilt krijgen. Het gaat er immers om dat jullie als stel de juiste keuze hierin maken!

De eerste vraag die je je moet stellen is hoeveel maaltijden je wilt verzorgen tijdens je bruiloft. Sommige kiezen voor een hele dag of meerdere dagen met gasten, dan zul je ook het ontbijt, de lunch en het avondeten moeten verzorgen. En vergeet natuurlijk de snackjes tussendoor niet! Want je kunt je gasten niet hongerig achterlaten. Als je dit eenmaal in kaart hebt gebracht is het volgende punt voor hoeveel gasten je eten wilt hebben.

Na die eerste twee vragen te hebben beantwoord, komen we op toch wel een van de belangrijkste vragen, want nu is het tijd om te kijken welke vorm van eten serveren bij je past:

Walking dinner

Heb je een grote groep gasten die je van eten wilt voorzien? Dan is een walking dinner de makkelijkste oplossing. Zorg dat de cateraar alles naast elkaar zet en laat je gasten langslopen om eten op te scheppen. Dit kan enorm in kosten schelen! Zo hoef je er niet veel personeel bij te hebben die ook nog eens het eten moeten uit serveren.

Shared dining

It’s all in the name. Bij shared dining deel je het eten met andere mensen. Dat is sowieso wel het geval, maar hierbij eet je bijvoorbeeld van grote schalen die op tafel staan. Deel het eten uit, deel met elkaar en zorg dat iedereen wat te eten krijgt. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld vlees hebt geroosterd op de BBQ of als je grote potten stoofvlees wilt serveren.

Gerechten op een bruiloft: aan tafel!

Aan tafel het eten uitserveren is misschien wel de mooiste optie voor jullie bruiloft. De gasten voelen zich bovendien speciaal. Je kunt hierbij gaan voor een vast menu of de keuze laten aan de gasten. Zo kun je bijvoorbeeld de gasten bij elke gang uit twee gerechten laten kiezen. Handig als je weet dat een deel van de gasten bijvoorbeeld alleen vegetarisch eet.

Als je nog bezig bent met het bepalen wat jullie voor jullie bruiloft willen, zorg dan dat je ook wat advies in wint van een cateraar zelf. Arabia catering kan jullie adviseren hierin. Ze hebben tal van mogelijkheden als het aankomt op het cateren van een bruiloft!