U huurt een cateraar in – maar wat regelt u zelf dan?

kleine bruiloft
De must haves bij een kleine bruiloft
19 augustus 2019
lekkerste desserts
De lekkerste desserts op een rij
16 september 2019

U huurt een cateraar in – maar wat regelt u zelf dan?

cateraar inhuren

Het inschakelen van een cateraar geeft rust. Veel rust, want u kunt eindelijk zelf na gaan denken over de overige elementen die nog ingevuld moeten worden. Vaak is dat toch nog net even meer dan u denkt. De cateraar neemt uw zorgen over het eten en drinken over, maar dat betekent niet dat direct alles in kannen en kruiken is. Zelfs niet wanneer u een volledig exclusief 7-gangen diner bestelt via ons. Al helpt dat natuurlijk wel wanneer uw gasten verbluft moeten worden.

Welke dingen moet u zelf regelen en mag u echt niet vergeten?

Het uitnodigen van de gasten

Uw gasten uitnodigen voor het feest, de bruiloft of de bijeenkomst lijkt een logische stap. Toch mag het niet in onze lijst ontbreken, omdat u dit moet doen vóórdat u de catering inschakelt. Uw cateraar moet namelijk weten hoeveel gasten er komen, omdat het aanbod aan eten en drinken daarop aangepast wordt. Een schatting kan voldoen, maar wanneer het gaat om een verschil van tientallen mensen, dan kan dit vervelende verrassingen opleveren.

De aankleding van de zaal – tenzij u dit uitbesteedt

De zaal waar u een feest of bijeenkomst geeft, moet aangekleed worden. Dit kunt u vaak uitbesteden en soms zit het zelfs in de prijs van de zaalhuur. Moet u echter zelf aan de slag, begin dan op tijd. Het inrichten van een complete zaal kost namelijk veel meer tijd dan u denkt. We zien nog vaak dat mensen tot drie uur ’s nachts bezig zijn om de zaal in te richten (steeds vaker met accessoires van MaakJeEigenSfeer trouwens) om vervolgens ’s morgensvroeg weer ‘fris’ op het feest te komen. Geen aanrader dus.

Entertainment

Wanneer er veel gasten aanwezig zijn, betekent dit niet dat zij elkaar altijd vermaken. Uw cateraar is vaak al een vorm van entertainment, maar we raden u sterk aan om wat extra’s te doen. Dat kan een spelletje zijn dat u met alle gasten speelt, het inhuren van een band of een andere vorm van entertainment. Niet alleen worden de gasten vermaakt, zij hebben ook iets om over te praten na het feest en ook dat werkt in uw voordeel. De gasten hebben dan net wat sneller het idee dat zij een schitterend feest meegemaakt hebben.

Toch nog wat zelf te regelen dus!

Een cateraar inschakelen geeft u veel meer tijd voor de dingen die u nog moet regelen. Bel ons vandaag nog op 020 26 20 493 om uw catering uit te besteden. Of kom eens langs in onze showroom in Amsterdam!