Traditionele kleding, een echte beleving!

foodtips voor je bruiloft
Foodtips voor je bruiloft
16 oktober 2018
meest gekozen gerechten bruiloft
De meest gekozen gerechten op een bruiloft
17 januari 2019

Traditionele kleding, een echte beleving!

Traditionele kleding, een echte beleving

Traditionele kleding, een echte beleving

Hoe kleding een evenement kan beïnvloeden

Het kan voorkomen dat formele evenementen een dresscode hebben. In feite, gebeurt dit vaker dan je denkt. Vooral op bruiloften kunnen er dresscodes zijn. Op zich is dit niet iets dat slecht is. Het kan zelfs leuk zijn voor bij een themafeest of een traditioneel feest. Bij een traditioneel islamitisch bruiloftsfeest hoort bijvoorbeeld traditionele kleding. Maar wie draagt deze kleding nou eigenlijk? En hoe kan de catering meehelpen met het waarmaken van deze speciale beleving? Dat zal hieronder uitgebreid worden beschreven.

De kleding van het bruidspaar

In principe draagt iedere gast traditionele kleding wanneer dit de dresscode is. Voor het bruidspaar, en dan met name de bruid, is dit echter heel belangrijk. Het is namelijk een traditie voor de bruid om meerdere jurken te dragen tijdens haar bruiloft. Het precieze aantal is minimaal vijf, maar dit mogen er ook meer zijn. De bedoeling is dat elk van deze jurken mooier is dan de vorige. Uiteindelijk bepaalt het aantal jurken dat de bruid draagt de hoogte van de bruidsschat. Deze wordt aan de bruid geschonken, zodat zij financiële zelfstandigheid heeft in het huwelijk. Maar nu weer terug naar het huwelijksfeest. Wanneer je een traditionele bruiloft houdt, is het ook leuk wanneer de bediening traditioneel gekleed is.

De bediening in traditionele kleding

Tijdens een bruiloft zijn er twee opties wat betreft het serveren van de catering. Je kunt kiezen voor een buffet, waarbij alles klaar staat voor jouw gasten. Zij kunnen vervolgens zelf kiezen wat zij willen eten en dit ook zelf opscheppen. Daarnaast kun je kiezen voor bediening die de gehele avond gerechtjes rondbrengt of een meer-gangendiner aan tafel serveert. Voor een speciale gelegenheid als een bruiloft is het zeker een aanrader om te kiezen voor bediening. Deze zal dan traditioneel gekleed zijn om niet te weinig te passen bij de dresscode van jouw gasten. Dit zal zorgen voor een authentieke ervaring.

Neem contact met ons op!

Houdt jij een traditionele bruiloft en zoek je nog catering? En lijkt het je leuk om bediening in te huren die traditionele kleding draagt? Arabia catering regelt het! Je hebt bij ons keuze uit verschillende menu’s en kunt contact met opnemen door op ‘contact’ te klikken. Deze staat rechts bovenaan de webpagina en zal je leiden naar onze gegevens. Ook kun je ons volgen op onze social media accounts op Facebook, Instagram en Google+